Photoshop 6.01 crasht beim Start

Dieses Thema im Forum "Software" wurde erstellt von jaycokes, 16. Oktober 2001.

  1. jaycokes

    jaycokes New Member

    yo all,
    I experience an annoying bug, and after hours of testing I finally got no idea anymore.

    every time I start up PS6.01 on that G4/450/OS9.2.1 (fresh OS and update; fresh PS6 installation updated to 6.01; HD norton-checked/defragmented; deleted invisible non-OS-files from PS-scratch-partition; no non-OS-fonts; all fonts OK) PS is crashing at different positions of the start-sequence, mostly right before displaying menubar/windows. you can bet on it, it happens every time, EXCEPT:

    - I boot with extensions disabled
    - I start up ImageReady, quit, then start up PS (helps sometimes)

    I already did every common workaround that came to my mind (see above), even PRAM-zap, desktop-rebuild, deleted PS-prefs, reinstalled PS, deleted "Adobefnt.lst"-files (documented bug on adobes-site)...

    so, I thought it must have sth to do with any system-extension. I disabled everything except the definite minimum, and it worked! I reactivated ColorSync since I thought this was the badboy, and it crashed again. already happy over isolation the problem, I deactivated CS again, rebooted (w min ext, w/o CS), and it is crashing again...

    -- an important addition: the behaviour of PS was the same under 9.1 before. I updated to 9.21, thinking this might fix it. so, it would be no help to downgrade, at least not to 9.1.

    has somebody ANY IDEA what else I could try?

    thank you so much in advance,
    *Jay
     
  2. Convenant

    Convenant Haarfestiger

    Sorry, no idea... You´ve done anything i would have done :-(
     
  3. jaycokes

    jaycokes New Member

    yo all,
    I experience an annoying bug, and after hours of testing I finally got no idea anymore.

    every time I start up PS6.01 on that G4/450/OS9.2.1 (fresh OS and update; fresh PS6 installation updated to 6.01; HD norton-checked/defragmented; deleted invisible non-OS-files from PS-scratch-partition; no non-OS-fonts; all fonts OK) PS is crashing at different positions of the start-sequence, mostly right before displaying menubar/windows. you can bet on it, it happens every time, EXCEPT:

    - I boot with extensions disabled
    - I start up ImageReady, quit, then start up PS (helps sometimes)

    I already did every common workaround that came to my mind (see above), even PRAM-zap, desktop-rebuild, deleted PS-prefs, reinstalled PS, deleted "Adobefnt.lst"-files (documented bug on adobes-site)...

    so, I thought it must have sth to do with any system-extension. I disabled everything except the definite minimum, and it worked! I reactivated ColorSync since I thought this was the badboy, and it crashed again. already happy over isolation the problem, I deactivated CS again, rebooted (w min ext, w/o CS), and it is crashing again...

    -- an important addition: the behaviour of PS was the same under 9.1 before. I updated to 9.21, thinking this might fix it. so, it would be no help to downgrade, at least not to 9.1.

    has somebody ANY IDEA what else I could try?

    thank you so much in advance,
    *Jay
     
  4. Convenant

    Convenant Haarfestiger

    Sorry, no idea... You´ve done anything i would have done :-(
     
  5. jaycokes

    jaycokes New Member

    yo all,
    I experience an annoying bug, and after hours of testing I finally got no idea anymore.

    every time I start up PS6.01 on that G4/450/OS9.2.1 (fresh OS and update; fresh PS6 installation updated to 6.01; HD norton-checked/defragmented; deleted invisible non-OS-files from PS-scratch-partition; no non-OS-fonts; all fonts OK) PS is crashing at different positions of the start-sequence, mostly right before displaying menubar/windows. you can bet on it, it happens every time, EXCEPT:

    - I boot with extensions disabled
    - I start up ImageReady, quit, then start up PS (helps sometimes)

    I already did every common workaround that came to my mind (see above), even PRAM-zap, desktop-rebuild, deleted PS-prefs, reinstalled PS, deleted "Adobefnt.lst"-files (documented bug on adobes-site)...

    so, I thought it must have sth to do with any system-extension. I disabled everything except the definite minimum, and it worked! I reactivated ColorSync since I thought this was the badboy, and it crashed again. already happy over isolation the problem, I deactivated CS again, rebooted (w min ext, w/o CS), and it is crashing again...

    -- an important addition: the behaviour of PS was the same under 9.1 before. I updated to 9.21, thinking this might fix it. so, it would be no help to downgrade, at least not to 9.1.

    has somebody ANY IDEA what else I could try?

    thank you so much in advance,
    *Jay
     
  6. Convenant

    Convenant Haarfestiger

    Sorry, no idea... You´ve done anything i would have done :-(
     
  7. jaycokes

    jaycokes New Member

    yo all,
    I experience an annoying bug, and after hours of testing I finally got no idea anymore.

    every time I start up PS6.01 on that G4/450/OS9.2.1 (fresh OS and update; fresh PS6 installation updated to 6.01; HD norton-checked/defragmented; deleted invisible non-OS-files from PS-scratch-partition; no non-OS-fonts; all fonts OK) PS is crashing at different positions of the start-sequence, mostly right before displaying menubar/windows. you can bet on it, it happens every time, EXCEPT:

    - I boot with extensions disabled
    - I start up ImageReady, quit, then start up PS (helps sometimes)

    I already did every common workaround that came to my mind (see above), even PRAM-zap, desktop-rebuild, deleted PS-prefs, reinstalled PS, deleted "Adobefnt.lst"-files (documented bug on adobes-site)...

    so, I thought it must have sth to do with any system-extension. I disabled everything except the definite minimum, and it worked! I reactivated ColorSync since I thought this was the badboy, and it crashed again. already happy over isolation the problem, I deactivated CS again, rebooted (w min ext, w/o CS), and it is crashing again...

    -- an important addition: the behaviour of PS was the same under 9.1 before. I updated to 9.21, thinking this might fix it. so, it would be no help to downgrade, at least not to 9.1.

    has somebody ANY IDEA what else I could try?

    thank you so much in advance,
    *Jay
     
  8. Convenant

    Convenant Haarfestiger

    Sorry, no idea... You´ve done anything i would have done :-(
     

Diese Seite empfehlen